5. marts 2010

Krybdyrene

Vi har disse dage virkelig fået, at se hvilken indvikning regnen har på bjergene. Snarere sagt vejene heroppe. Vi tør slet ikke tænke på hvordan den første vej ser ud nu, efter det regn vi har fået de sidste par dage. Den nye vej er allerede blevet noget forringet til tidligere på ugen og de steder vi skal over vand er vandstanden steget noget, dog ikke så meget som i julen. Vælger vi at tro. :-)
På vej ned af bjerget har vi kunnet se, der har været nogle jordskred som ikke var der for et par dage siden.

Nå men turen i dag gik som beskrevet af Lone til krokodillefarmen. Det var spændende, vi kom lige inden den guidede tur startede. Så med stormskridt skyndte vi os ned til krybdyrshuset for at overvære turen. Lidt svært for Lone da det var ned af bakke til huset,men vi nåede alle derned inden det startede. Vi voksne oversatte for børnene da det foregik på engelsk. Guiden startede med at fortælle oppe ved siden af os om de forskellige arter og om hvor mange de havde og derefter hoppede han ned til de mellemstore krokodiller. Lige ned til 2 smukke krokodilledamer alt, imens han fortalte gik han rundt dernede med en stok. Han kravlede hen over den ene af damerne, så han stod imellem dem med en vis afstand og viste hvordan han kunne prikke til dem. Nøj hvor kan de larme når kæberne slår sammen i bidet efter stokken. Der var en ældre dame ved siden af mig der skreg af forskrækkelse da det skete. Og Sabine var nær ved at kravle ind under min trøje på grund af damen. :0)

Efter han var kommet op igen fra de mellemstore gik vi videre til det næste sted, hvor faderen til næsten alle de andre krokodiller var. Det var en stor krabat på 540 Kg og var ca 6 meter, nøj hvor var han lang og han havde 5 store damer inde hos sig. Og tro det eller ej, men guiden hoppede sørme også ned til dem. Dog bagved gammelfar, men også de fik en tur med stokken så den ene dame til sidst træk sig tilbage til vandet og lurede nede fra vandet på guiden, men han satte sig blot ved enden af gammelfar´s hale, alt imens han fortalte, at så var han i sikkerhed fra hende i vandet da hun ikke turde angribe. Gammelfar kunne jo komme til at se det som en provokation og sætte hende på plads. Men han hvæsede noget af guiden og smækkede noget med kæben.

Det sidste sted hvor han hoppede ned var ved de hidsige amerikanske alligatorer og ligeså snart vi kom hen til dem begyndte de at hvæse højlydt og gav tydeligt besked på, at de ikke var tilfredse med tilskuere. Og de var heller ikke tilfredse med, at han også prikkede til dem med stokken og de skyndte sig at bakke ned i vandet for at komme væk fra ham og så var det hans tur til at passe på da de er farligst dernede. Han var ikke ret længe nede ved dem.

Bagefter skulle vi videre ud til en overdækket hytte, hvor vi fik lov til at holde en lille krokodille på 1½ år, den var heldigvis tapet til omkring næbbet. Marc var dog ikke vild med den og da han havde set, at guiden havde lagt den lille krokodille i skødet på en ung dame, som ikke ville holde den, så skyndte han sig at smutte om bag ved Flemming. Guiden spurgte på engelsk, om han ikke ville holde den og Marc skyndte sig at svare " no, no", men alle vi andre prøvede at holde den og jeg tror især pigerne var stolte over at holde den.

Bagefter valgte vi at køre via motorvejen rundt om Malaga for derefter, at dreje fra ned til kysten. Det foregik igennem diverse små smalle gader og det var spændende, heldigvis er mange af gaderne ensrettede hernede. Men vi kom ned til vandet til sidst og kørte langs kysten i jagten efter en restaurant og langt om længe efter mange kilometer fandt vi en. Det var noget godt mad vi fik og Lone fik meget morskab ud af at se mig spise fisk. Jeg prøvede at udfordre mine grænser med fisk og bestilte fried fish ala Malaga. Surprise, det var en talleken fyldt med blæksprutteringe, små blæksprutter, sardiner, sild, noget der smagte som en lille torsk samt noget andet fisk. Det var alt sammen paneret og friturestegt. Jeg så noget sjov og skepsis ud i ansigtet, ifølge Lone når jeg spiste. :-) Det kan jeg ikke forstå, men jeg spiste det meste af det der var på talleknen til min ros.

Vel hjemme har den stået på ren afslapning med læsning, kryds og tværser og for ungerne at lave lektier. Helt ferie skal den jo ikke stå på. Øv siger de, strenge forældre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar